matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągi
Agnieszka:
POMOCY
CIĄGI! a
1
=2 a
n
+
1
=n+2/n a
n
dla n≥1 wszystko w takiej { Oblicz wyraz czwarty ciągu określonego wzorem
10 lut 17:01
Dziadek Mróz:
Takie coś?
⎧
a
1
= 2
⎩
a
n + 1
= a
n
n + 2
/
n
dla n ≥ 1
10 lut 17:18