matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wyraz czwarty ciągu określonego wzorem:
Marta:
a
1
=2 a
n
+1=n+2/n wszystko w { takim nawiasie
10 lut 16:46
Patryk:
Podstaw pod n czwórkę:
2
a
4
+1=4+
4
10 lut 16:55
Agnieszka:
Dzięki
10 lut 17:05