matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartość wyrażeń
maa:
a) log o podstawie 5 (62,5)+ log o podstawie 5 z 2 b) log o podstawie 2 (√2) do potęgi 2014
10 lut 15:51
J:
a) = log
5
125 = log
5
5
3
= 3log
5
5 = 3
10 lut 15:53
J:
b) = log
2
2
1007
= 1007log
2
2 = 1007
10 lut 15:54