matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równiania:
makaronek:
a) x
4
(x
2
+64)(x
2
−36)(x
3
+27)(x
3
−1)(6x+15)(x
2
+x−20)=0 b)x
3
−x
2
−8x+8=0
10 lut 15:32
makaronek:
a) x4(x2+64)(x2−36)(x3+27)(x3−1)(6x+15)(x2+x−20)=0 b)x3−x2−8x+8=0
10 lut 15:51