granice
ola: lim
n→∞ n[ln (n+3) − ln n]
lim
n→∞ (
√n4 −3n)(
3√1 −n3 +n)
lim
n→∞ (
3√1 −1n −1)n
lim
n→∞ √2*
4√2*....*
√2 pierwiastek stopnia 2n
proszę o jakieś wskazówki
10 lut 14:25
J:
| | n+3 | |
1) = lim ln( |
| )n = limlne3 = 3 |
| | n | |
10 lut 14:28
J:
3) było dzisiaj na forum
4) pod pierwiatkiem suma ciagu arytmetycznego
10 lut 14:29
ola: jeśli chodzi o to czwarte, to właśnie użyłam wzoru na sumę ciągu arytmetycznego, ale wynik mi
się nie zgadza z odpowiedziami
10 lut 14:35
10 lut 14:37
ola: wyszło właśnie mi to samo, ale w odpowiedziach jest
10 lut 14:38
J:
może ktoś jeszcze sprawdzi , jak wyjdzie to samo ,to znaczy jest OK
10 lut 14:43