bardzo prosze o pomoc
miki: 1.Dla jakich wartości m równanie (x+1)(x−2)=m ma dokładnie 2 rozwiązania?
| | 1 | |
2.Wykaż że jeżeli okrąg o równaniu x2+y2+ax+by+c=0 jest styczny do osi OX to c= |
| a2 |
| | 4 | |
3.Dane są równania prostych zawierających środkowe trójkąta ABC: 4x+5y=0 i x−3y=0 i wierzchołek
A(2,−5), Wyznacz współrzędne BiC
10 lut 12:42
Eve:
1. m=0
10 lut 12:44
J:
1) m > yw
10 lut 12:45
Eve:

P∊O(O,r): P(x,0) i współrzędne spełniaja równanie okręgu
10 lut 12:47
Eve:
10 lut 12:52
miki: A czy mógłbym wiedzieć jak obliczyć to w 3? nie mogę sobie z tym poradzić
10 lut 22:35