matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
Olle:
Hej Proszę o pomoc jak rozwiązać taką całkę ∫ cos2x dx
10 lut 12:39
J:
dt
t = 2x , 2dx = dt , dx =
2
10 lut 12:40
J:
1
1
1
=
∫costdt =
sint + C =
sin2x + C
2
2
2
10 lut 12:44