h
ger:
Dziedzina: x ∊ R
y' = 3x
2 − 5x − 2 = 0
Δ = 25 − 4*3*(−2) = 49
√Δ = 7
10 lut 11:53
J:
i co ?
10 lut 11:55
5-latek: Student czego oczekujesz ?
Potwierdzenia tego czy dobrze rozwiazales rownanie kwadratwe ?
10 lut 11:57
ger: | | 1 | |
f(x) rośnie dla x∊(−∞,− |
| ) ∪ (2,∞) |
| | 3 | |
| | 1 | |
f(x) maleje dla x∊(− |
| ,2) |
| | 3 | |
| | 1 | |
Funkcja osiąga ekstremum maxymalne dla x = − |
| |
| | 3 | |
Funkcja osiąga minimum lokalne dla x = 2
10 lut 11:59
Patryk: Myślę, że może komuś zadanie rozwiązywać i przekazać link
10 lut 12:00
Eve: czyżby jakiś egzamin, ktoś, gdzieś?

, bo ja też nie rozumiem tych jego wpisów
10 lut 12:18