s
ger: Pochodna z :
to :
?
10 lut 11:17
Saizou : tak
10 lut 11:19
ger: a teraz ekstremum wyznaczyć to:
9x
− 10x − 6= 0
i delta wychodzi ujemna
10 lut 11:20
ger: a nie delta wychodzi 316 ale z tego pierwiastka nie wylicze
10 lut 11:21
Saizou : ale czy musi być ładny pierwiastek
10 lut 11:23
Dziadek Mróz:
| | 5 | | 5 | |
y' = [x3 − |
| x2 − 2x + 1]' = [x3]' − |
| [x2]' − 2[x]' + 1[1]' = |
| | 3 | | 3 | |
| | 5 | | 10 | |
= 3x2 − |
| *2x − 2 + 0 = 3x2 − |
| x − 2 |
| | 3 | | 3 | |
10 lut 11:25
Janek191:
√Δ = 2√79
10 lut 11:27
ger: to jak teraz miejsca zerowe wyznacze ?
10 lut 11:44
ger: bo ekstrema funkcji trzeba wyznaczyc
10 lut 11:49
J:
po prostu je oblicz
10 lut 11:51