2x2 | ||
y = | ||
x+1 |
2x2 | ||
lim | = −∞ | |
x + 1 |
2x2 | ||
lim | = +∞ | |
x + 1 |
| 2x2 | 1 | ||||||||||
lim x−>+−∞ | = lim x−>+−∞ | * | ||||||||||
x | x + 1 | x |
2x2 | ||
= lim x−>+−∞ | ||
x(x + 1) |
2x2 | 2x2 | ||||||||||||
= lim x−>+−∞ | = lim x−>+−∞ | = 2 | |||||||||||
x2 + x |
|
2x2 | 2x2 | 2x(x − 1) | ||||
lim x−>+−∞ | − 2x = lim x−>+−∞ | − | = | |||
x + 1 | x + 1 | x − 1 |
2x2 − 2x2 − 2x | −2x | |||
= lim x−>+−∞ | = lim x−>+−∞ | = | ||
x + 1 | x + 1 |
2x | |||||||||||
= lim x−>+−∞ − | = −2 | ||||||||||
|
2x2 | 2x(x − 1) | |||
= lim x−>+−∞ | − | |||
x + 1 | x+1 |
| 2x | ||||||||
= | |||||||||
x | x+1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |