matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uprosc wyrazenie
wicia:
Uprość wyrażenie
x
2
+ 2x + 1
x
2
− 9
:
x − 3
x + 1
24 lis 23:18
Godzio:
x
2
+2x+1=(x+1)
2
=(x+1)(x+1) x
2
−9=(x−3)(x+3) skróć to co się da i masz wynik
24 lis 23:40