matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz wysokość
merry:
W trójkącie równoramiennym EFG dane są: |EG|=|FG|=8 i kąt|EGF|=45 stopni. Oblicz wysokość FH trójkąta.
9 lut 22:42
Qulka:
FH=4
√
2
9 lut 22:58
jajajja:
a obliczenia?
9 lut 23:14
jajajja:
jak można
9 lut 23:15
Qulka:
GF=8=a
√
2
więc a=4
√
2
10 lut 00:49
ella:
10 lut 00:55