:(
całka:
t=2
x
ale dt=2
xln2dx nie pasuję
9 lut 21:59
ICSP: pasuje.
9 lut 22:01
całka:
ale bez sensu wyjdzie
| | dt | |
2xln2∫ |
| dobra, juz wiem, dziękuję |
| | 1−t2 | |
9 lut 22:03
całka:
ale wynik wyszedł 2xln2arcsin2x+C w odpowiedzi jest inaczej...
9 lut 22:14
Dawid: t=√1−4x
9 lut 22:21
całka:
czemu biorąc 2x nie wychodzi ?
9 lut 22:23
Dawid: Hmyy nie wiem może gdzieś błąd w przekształcaniach
9 lut 22:27
całka:
2x=t
dt=2xln2dx
2xln2∫{dt}{√1−t2=2xln2*arcsint+C=2xln2*arcsin2x+C
?
9 lut 22:29
9 lut 22:34
Dawid: I wyjdzie
9 lut 22:43
całka:
dzięki
9 lut 22:54