Obliczanie pochodnej
fdsf:
Jak wyliczyć pochodną korzystałem z iloczynu pochodnej lecz wynik jest dziwny.
9 lut 21:51
Bogdan:
| | 1 | |
a może tak: f(x) = 1 − |
| + √x − 1 ⇒ f(x) = ... |
| | √x | |
9 lut 21:55
fdsf:
odpowiedz różni się z prawidłową
9 lut 21:57
gajos: jak Ci dziwnie wychodzi to sobie wymnóż, dużo nie jest.
9 lut 21:58
gajos: Minusa zgubiłem, przepraszam.
9 lut 21:58
Bogdan:
| | 1 | |
źle wyznaczasz pochodna funkcji f(x) = √x − |
| |
| | √x | |
skorzystaj z: f(x) = x
1/2 − x
−1/2
9 lut 22:14
Bogdan:
Oj
gajos
| | 1 | |
U Ciebie √4 − |
| = √4 ? |
| | √4 | |
9 lut 22:17