GRANICE !!!!
77777: Oblicz granicę :
a)an=n3−2n+1
b)an=4n−6*2n−100
Chodzi mi o sposób rozwiązania, bo np. jeśli jest an=n2−10n to lim n(n−10)=∞, bo granicą n
jest ∞, więc niczego nam to nie zmienia, ale w przypadku przykładów wyżej, nie wiem jak mogę
to porozpisywać, żeby dało mi to właściwe granice. Proszę o opisanie jak, rozwiązać oba
przykłady, gdyż na nich będę bazował przy rozwiązywaniu dalszych zadań.
9 lut 20:43
77777: @
9 lut 21:03
77777: @@
9 lut 21:23
ICSP: a) n3 przed nawias
b) 4n przed nawias
9 lut 21:24
77777: Hyhy dzięki.
9 lut 22:29