Podaj pierwiastek trójmianu kwadratowego.
Zygmunt143: Podaj pierwiastek trójmianu kwadratowego:
y = −2(x+√2)(x−√3).
9 lut 20:08
Braun:
x=−√2 lub x=√3
9 lut 20:11
Zygmunt143: A mógłbyś po kolei wyliczyć Δ i x1, x2?
9 lut 20:16
Bogdan:
a po co Δ?
9 lut 20:19
Braun:
Nie delta, a podręcznik i temat postać iloczynowa. Boże co za młodzież teraz w tej szkole....
9 lut 20:20
Zygmunt143: No to w każdym razie obliczenia jakieś
9 lut 20:21
Bogdan:
a po co obliczenia?, co to jest pierwiastek trójmianu?
9 lut 20:22
Zygmunt143: Dobra już ogarniam
9 lut 20:25