matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria
Kinia:
|CD|
4
Na boku BC trójkąta równobocznego ABC obrano punkt D, w ten sposób, że
=
|DB|
3
. Oblicz tangens miary kąta DAB.
9 lut 19:59
Kinia:
jakies pomysly?
9 lut 20:06
akogo?:
9 lut 20:14
Bogdan:
3
b =
a
2
b
√
3
tgα =
= ...
7a − b
9 lut 20:18
Kinia:
dziękuję za pomoc
9 lut 20:22