matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całeczka
Łukasz:
dx
∫
x*(1+
√
x
)
9 lut 19:59
zombi:
t =
√
x
9 lut 20:03
Łukasz:
rozpisz proszę całe
9 lut 20:04
Łukasz:
2tdt
takie coś: ∫
?
t
2
(1+t)
9 lut 20:06
Saris:
t
2
=x 2t=dx
2t
∫
t
2
(1+t)
9 lut 20:06
Saris:
2tdt
9 lut 20:06
Łukasz:
i teraz kolejne podstawianie w mianownik?
9 lut 20:14