Funkcje
Mój nick: Jak to zrobić? Narysuj funkcje f(x)=||x|−2| i f(x)=|||x|−2|−2|
9 lut 19:41
Braun:
1. f(x)=||x|−2|
a) Rysuję f(x)=|x|
b) Rysuję f(x)=|x|−2 ( opuszczam funkcję f(x)=|x| o dwie jednostki w dół)
c) Wszystko co znajduję się pod osią OX przerzucam nad oś ox i to jest końcowy wykres.
2. Zrób podobnie
9 lut 19:45
Mój nick:

Dobrze?
9 lut 19:51
Braun:
ŹLE ! napisałem wyraźnie opuszczam o dwie jednostki w dół a nie przesuwam w prawo !
Wracaj do teorii !
9 lut 19:57
Mój nick:

A teraz?
9 lut 20:04
Braun:
Teraz jest ok.
9 lut 20:08
Mój nick:

A tak będzie wyglądał wykres funkcji f(x)=|||x|−2|−2|. Prawda?
9 lut 20:14