x3 | ||
y=1−x+√ | ||
3+x |
x3 | x2 | 1 | ||||||||||||||||
( | )1/2 = ( | )1/2 = |x| ( | )1/2 = | |||||||||||||||
3 + x |
|
|
1 | ||||||||
= x ( | )1/2 | |||||||
|
1 | ||
Dziękuję ![]() | , tak jak na wolframie, niestety nie zgadza się mi się | |
2 |
x3 | |x| | x | ||||
limx−>−∞1−x+√ | =limx−>−∞ 1−x(1− | √ | ) | |||
x+3 | x | x+3 |
| |||||||||||
limx−>±∞ | = | ||||||||||
x |
1 | x |
| |||||||||||||
= limx−>±∞ ( | − | + | ) = | ||||||||||||
x | x | x |
1 | 1 | x3 | ||||
= limx−>±∞ ( | − 1 + | * √ | ) = | |||
x | x | 3 + x |
1 | 1 | x2 | ||||||||||
= limx−>±∞ ( | − 1 + | * √ | ) = | |||||||||
x | x |
|
1 | |x| | 1 | ||||||||||
= limx−>±∞ ( | − 1 + | * √ | ) | |||||||||
x | x |
|
1 | x | 1 | ||||||||||
limx−>+∞ ( | − 1 + | * √ | ) = | |||||||||
x | x |
|
1 | 1 | |||||||||
= limx−>+∞ ( | − 1 + 1 * √ | ) = | ||||||||
x |
|
1 | 1 | |||||||||
= limx−>+∞ ( | − 1 + √ | ) = [ 0 − 1 + 1] = 0 | ||||||||
x |
|
1 | −x | 1 | ||||||||||
limx−>−∞ ( | − 1 + | * √ | ) = | |||||||||
x | x |
|
1 | 1 | |||||||||
= limx−>−∞ ( | − 1 −√ | ) = [ 0 − 1 −1] = −2 | ||||||||
x |
|
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |