matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wymierna
ka:
wyznacz dziedzine funkcji f
6
a) f(x) =
/ { 3 }{ x−1 }
x−1
4x
2
b)f(x)=
/
x+2
x + 2
2x−8
2
c)f(x)=
/
x
x
2
24 lis 21:41
tryg:
3
1) x−1≠0 i
≠0
x−1
2
2) x+2≠0 i
≠0 reszta analogicznie
x+2
24 lis 21:43