matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja linowa
kubek:
Funkcja linowa f(x)=6x+2m+4 przecina oś Oy w punkcie (0;2), to ile wynosi m?
9 lut 18:13
Janek191:
f(0) = 2 więc 6*0 + 2m + 4 = 2 2 m = − 2 m = − 1 =======
9 lut 18:16