matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
współrzędne
daniel:
Pierwsza współrzędna wierzchołka paraboli o równaniu y=x
2
+6x−8 jest równa?
9 lut 18:11
Janek191:
y = x
2
+ 6 x − 8 a = 1 b = 6 c = − 8 więc
− b
−6
p =
=
= − 3
2 a
2*1
9 lut 18:14
daniel:
dzięki
9 lut 18:16