matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
bardzo proszę o pomoc:(
PROSZĘ POMOCY:
jak Obliczyć pole figury ograniczonej liniami y = 2x i y = x
2
. pomoże ktoś w rozwiązaniu
9 lut 17:27
PROSZĘ POMOCY:
9 lut 17:36
Mila:
Granice całkowania: x
2
=2x x
2
−2x=0 x(x−2)=0 x=0 lub x=2 P=
0
∫
2
(2x−x
2
) dx= .... dalej licz sama
9 lut 18:43