f( xo + h) − f(xo) | ||
f'( xo) = lim | ||
h |
( 1 + h)2 + 1 − 2 | 1 + 2 h + h2 + 1− 2 | h2 + 2 h | ||||
b) | = | = | = h + 2 | |||
h | h | h |
( 1 + h)2 + 1 − 2 | 1 + 2 h + h2 + 1− 2 | h2 + 2 h | ||||
b) | = | = | = h + 2 | |||
h | h | h |
1 | ||
f'(x) = e−x2*(−x2)' *ln( 5 x3 +√x) + e−x2* | *(5*3 x2+ 12√x)= | |
5 x3+√x |
15 x2 + 12√x | ||
= − 2x*e−x2*ln(5 x3 + √x) + e−x2* | ||
5 x3 + √x |
1 | 1 | |||
∫ x2*ln x dx = ∫ ln x*x2 dx = ln x*U{1]{3} x3 − ∫ | * | x3 dx = | ||
x | 3 |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||
= | x3*ln x − | ∫ x2 dx = | x3*ln x − | * | x3 = | |||||
3 | 3 | 3 | 3 | 3 |
1 | 1 | |||
= | x3*ln x − | x3 | ||
3 | 9 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |