matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ngh
pelo:
sin
2
x*cos(x)
∫
=ln(1+sin
3
x)
1+sin
3
(x)
to jest moje rozwiazanie, a kalkulator pokazuje mi ze mam jeszcze podzielic przez 3. Rozwiazałem dobrze czy mam bład?
9 lut 16:55
razor:
t = 1+sin
3
x dt = 3sin
2
xcosxdx
dt
sin
2
xcosxdx =
3
9 lut 17:15
pelo:
dzieki
9 lut 17:26