sprawdź czy funkcja jest różnowartościowa, na.
kot: F:Z2→Z2, f(<x,y>)=<2x,lyl>
sprawdź czy funkcja jest różnowartościowa, na. Wyznacz f(<x,y>:x=y}) obraz, i f({3,1>,<2,1>})
przeciwobraz
9 lut 16:50
kot: Ktoś pomoże?
9 lut 17:38
kot: 
9 lut 18:11
kot: Ktoś wytlumaczy ?
11 lut 10:52
Gray:

Zapisem zniechęciłeś wszystkich.
Twoja funkcja to f(x,y)=(2x,|y|).
Nie jest różnowartościowa, bo np. f(1,1)=f(1,−1)=(2,1), a (1,1)≠(1,−1).
f({(x,y):x=y}) = {f(x,x): x∊Z} = {(2x,|x|): x∊Z} ← czerwone kropki na wykresie
11 lut 11:06
kot: Dziękuję bardzo 😊
11 lut 11:08
ola: Gray a jak wyliczyć czy funkcja jest na?
11 lut 12:22
ola jak sprawdzić czy jest fu:
11 lut 14:49