matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie zespolone
aroniowka 5:
Mam takie równanie zespolone : z
4
−(2+3i)
4
=0 mógłby ktoś sprawdzić czy moje wyniki są dobre ? a mianowicie wyszło mi że : z1=2+3i, z2=−2−3i, z3= −3+2i, z4=3−2i
z góry dziekuje za pomoc
9 lut 15:47
Daansa:
Dobrze są
Tutaj możesz siebie sprawdzać
http://www.wolframalpha.com/input/?i=z%5E4%E2%88%92%282%2B3i%29%5E4+%3D+0
9 lut 15:49
aroniowka 5:
Daansa dzięki wielkie
pozdrawiam
9 lut 15:53