1 | ||
a > 0 i a2 + | = a + 1a | |
a2 |
1 | 1 | |||
a > 0 i a2 + | − a − | = 0 / *a2 | ||
a2 | a |
1 | 1 | |||
a + | = 1 + | = 1 + 1 = 2 | ||
a | 1 |
1 | 1 | |||
a2+ | = (a+ | )2 − 2 | ||
a2 | a |
1 | 1 | |||
(a+ | )2 − 2 = a+ | |||
a | a |
1 | ||
t = a+ | , t > 0 | |
a |
1 | ||
a+ | = 2 | |
a |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
a2+ | = a+ | /+2 ⇔ a2+ 2 + | = a+ | +2 ⇔ | ||||
a2 | a | a2 | a |
1 | 1 | 1 | ||||
⇔ a2+ 2*a* | + | = a+ | +2 ⇔ | |||
a | a2 | a |
1 | 1 | |||
⇔ (a+ | )2 − (a+ | ) − 2 = 0 − równanie kwadratowe | ||
a | a |
1 | 1 | |||
zmiennej a+ | , którego a+ | = 2 >0 c.n.w. ... ![]() | ||
a | a |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |