POMOCYYY
abc...: Punkt E jest ´srodkiem boku BC równoległoboku ABCD, a odcinek AE przecina przekatna
BD w punkcie F. Wykaz, ze˙ |FD| = 2|BF|.
9 lut 15:40
abc...: kto pomoze szybko ?
9 lut 15:46
pigor: ...., np tak :
ΔADF∼ ΔBEF (cecha kkk) i |AD|=2|BE| ⇒ |FD| = 2|BF| c.n.w. . ...
9 lut 15:55
Metis: Sprawdzianik ?
9 lut 15:56
abc...: nie zadanie
9 lut 15:59
abc...: to pomoze ktos?
9 lut 16:04
..., np. tak :: ... , przecież napisałem ci dowód w jednej linijce, bo
rysunek zakładam sam zrobiłeś i właśnie to możesz zobaczyć na nim.
9 lut 16:25
abc...: nie mam rysunku
9 lut 16:32