matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
lok:
liczba log24 jest równa: A. 2log2+log20 B.log6+2log2 C.2log6−log12 D.log30−log6 I ja to zrobić?
24 lis 21:04
Eta:
log24= log4*6= log4 +log6= log2
2
+log6 = 2log2 +log6= log6+2log2 odp: B)
24 lis 21:17