funkcja liniowa
xyz: Podaj liczbę elementów zbioru A:
A=(x,y):x,y∊C i 2x−y+2≥0 i x−2y−2<0 i x≤0
9 lut 13:23
xyz: wyznaczam z tych wzorów x i y?
9 lut 13:29
xyz: potrafiłby mi ktoś pomóc?
9 lut 13:32
irena_1:
2x−y+2≥0 x−2y−2<0
Narysuj proste o równaniach:
Szukasz punktów kratowych leżących:
− na osi OX i na lewo od tej osi
− na pierwszej prostej i pod tą prostą
− nad drugą prostą
Zaznacz punkty:
A=(−2; −2) (punkt wspólny tych prostych)
B=(0; −1) (punkt przecięcia drugiej prostej z osią OX)
C=(0; 2) (punkt przecięcia pierwszej prostej z osią OX)
Zaznacz punkty kratowe trójkąta ABC bez punktów na drugiej prostej.
są to punkty:
(−1; −1), (−1; 0); (0; 0); (0; 1), (0; 2)
9 lut 13:35
Qulka:

pięć elementów
9 lut 13:36
xyz: Dziękuję bardzo!
9 lut 13:37