ostrosłup
różaa1996: 1,W ostrosłupie prawidłowym trójkątnym krawędź podstawy ma długość a i ściana boczna tworzy z
płaszczyzną podstawy kąt alfa oblicz objętość tego ostrosłupa
8 lut 20:11
Mila:
Z czym masz problem?
8 lut 20:16
różaa1996: ze wszystkim , z całym zadaniem
8 lut 20:21
Eta:

r −−− dł. promienia okręgu wpisanego w podstawę
| | H | |
to tgα= |
| ⇒ H= r*tgα =.... |
| | r | |
| | 1 | |
V= |
| Pp*H=.............. |
| | 3 | |
8 lut 20:22
Mila:
Czekaj, to narysuję.Tymczasem przypomnij sobie wzory .
8 lut 20:23
Mila: Miłej współpracy.
8 lut 20:23
różaa1996: Ok, już wiem jak to zrobić twój rysunek okazał się wielką pomocą DZIĘKUJĘ
8 lut 20:30
Eta:
8 lut 20:35