ile jest wszystkich liczb?
maturzystka: Ile jest wszystkich liczb siedmiocyfrowych, których iloczyn cyfr jest równy 8?
8 lut 19:43
różaa1996: też właśnie robię to zadanie i mam problem

pewnie rozwiązujemy identyczne matury
8 lut 19:53
dziewczyna: a masz moze zadanie 8 z tej matury?
8 lut 19:59
yoWhatUp?: byc moze bede w stanie pomoc, jesli wrzucisz tu tresc tego zadania; tak btw swoja mature mam
juz za soba
8 lut 20:02
Kacper:
Może ja pomogę?
8 lut 20:03
różaa1996: ja 8 zrobiłam wyszło w kodowanej odpowiedzi 166 jeśli chcesz mogę wstawić rozwiązanie ale to
zadanie to jest właśnie to z kodowaną odpowiedzią
8 lut 20:07
Mila:
|Ω|=9*10
6
A −iloczyn cyfr w liczbie siedmiocyfrowej jest równy 8⇔
| | | |
8=8*1*1*.*.1 mamy | =7 możliwości |
| | |
| | | | 1 | |
8=2*2*2*1*..*1 mamy | = |
| *7*6*5=35 liczb |
| | | 6 | |
8=2*4*1*1*..1 mamy: 7*6=42 liczby
7+35+42=84
8 lut 20:29
tymon pl: zle maż
1 sty 18:43
Mila:
Niepotrzebnie liczyłam prawdopodobieństwo, nie było takiego polecenia.
7+35+42=84,
Jakie jeszcze liczby chcesz dopisać tymon?
1 sty 19:03