matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Vanuatu:
2−
1
x
=
x
x+2
8 lut 19:38
Janek191:
1
x
2 −
=
; x ≠ 0 i x ≠ − 2
x
x + 2
2 x − 1
x
=
− pomnóż na krzyż
x
x + 2
8 lut 19:41
Vanuatu:
Dzięki.
8 lut 19:44