W zależności od parametru a wyznaczyć liczbę rozw ukł
Równanie: Witam, jak zrobić takie coś (muszę do zrobić macierzami.) W zależności od parametru a
wyznaczyć
liczbę rozw ukł. i rozwiązać la danych przypadków.
Takie równanie
x+y+az=3
x+ay−z=1
ax+y+z=−1
8 lut 19:31
Janek191:
Oblicz wyznaczniki: W, Wx,Wy, Wz oraz x , y , z
W ≠ 0
8 lut 19:37
Janek191:
Oblicz wyznaczniki: W, Wx,Wy, Wz oraz x , y , z
W ≠ 0
8 lut 19:37
Równanie: Wyznacznik jest różny od zera dla a= −1,0,1.
Wx=4a2+4
Wy= −a2−6a−1
Wz= 4a2+4
Nie powinienem tego jakoś macierzamy robić? Rząd macierzy itp...?
8 lut 19:54