matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zbiorem wartości funkcji 2^x jest :
Stefo1231:
Zbiorem wartości funkcji 2
x
jest : a) R b) (0,
∞
) c) <0,
∞
) d) R/{0} Proszę o wyjaśnienie krok po kroku
8 lut 19:25
Saizou :
Przeciwdziedzina to zbiór tych y takich że f(D
f
)={y: ∃x xRy} y=2
x
log
2
y=x stąd f(D
f
)=(0:+
∞
)
8 lut 19:31