proszę o rozwiązanie
Michał: Rzucamy 10 razy sześcienną kostką Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia : dokładnie pięć
razy wypadła liczba oczek podzielna przez 3 jeśli wiadomo że trzy razy wypadły dwa oczka
{1,2,3,4,5,6,}
Ω = 10
6
8 lut 19:00
Eta:
Hej

prawdopodobieństwo warunkowe
| | P(A∩B) | | |A∩B| | |
P(A|B)= |
| = |
| |
| | P(B) | | |B| | |
A∩B −−− pięć razy wypadła liczba oczek ze zbioru {3,6} i trzy razy dwa oczka
B −−− trzy razy wypadły dwa oczka
P(A|B)= ........... dokończ obliczenia
8 lut 19:52
Michał: dziękuję bardzo wynik po obliczeniu jest taki sam
ale mam jeszcze jedno pytanie ,pisałem to w innym poście
jest następujące zadanie
zad
W punkcie c funkcja f ma maksimum lokalne a funkcja g minimum lokalne .
Udowodnij że funkcja 2g − 3 f w punkcie c ma minimum lokalne
otrzymałem taką odpowiedż
−f jest odbiciem f wzgl OX ⇒ max staje się min
min + min dalej jest min
zadanie to jest za 4 punkty czy to wystarczy taka odpowiedż chociaż zapytałem o to ale nie
uzyskałem odpowiedzi przepraszam jeszcze raz że o to pytam
8 lut 20:50
Michał: dziękuję bardzo
15 lut 15:35