Funkcja Kwadratowa
Adam: Dana jest funkcja kwadratowa y= −2(x+1)2 −3 .Wyznacz postać ogólną i iloczynową tej
funkcji.Podaj punkty przecięcia wykresu funkcji z osiami układu współrzędnych .Proszę o pomoc
bo nie ogarniam tego .
8 lut 18:30
===:
Powymyślali te różne postaci ... no nie

? −

Po co i do czego poszczególne postaci −
8 lut 18:35
Adam: No Masakra ....A umiesz to może zrobić ?
8 lut 18:43
===:
pewnie
Ale wcześniej powiedz mi jako to jest postać i co z niej możesz odczytać?−
8 lut 18:45
===:
y=−2(x2+2x+1)−3
y=−2x2−4x−5 ... i to jest postać ogólna. A z niej co możesz odczytać?
8 lut 18:47
Adam: No nw informacje na temat rozmieszczenia punktów na wykresie ?
8 lut 18:52
===:
Poczytaj troszkę teorii o funkcji kwadratowej ... na maturze podstawowej nie mniej
niż 3pkt za ten dział −
8 lut 18:54
Adam: Tak wiem mam trochę braków z wcześniejszych lat mojej edukacji

Ale matura dopiero za rok
wiec jeszcze mam czas aby się przygotować ... Rozwiązał byś mi całe to zadanie ? Bardzo pilnie
potrzebuje

.Będę wdzięczny
8 lut 18:56