cześć :) dział statystyka
sandii: Zad1. W I semestrze z matematyki Maciek otrzymał 5 ocen, z których wszystkie to bardzo dobre i
dostateczne. Oblicz, ile piątek ma Maciek, jeśli trójek
ma więcej, a wariancja jego ocen wynosi 0,96
Zad.2
Średnia arytmetyczna trzech liczb x,y,z jest równa 5.Odchylenie standardowe tych liczb wynosi
3.Oblicz sumę kwadratów licz x,y,z.
8 lut 18:06
Janek191:
z.1
3 ,3,3,5, 5
| | 3*3 + 2*5 | | 19 | |
x = |
| = |
| = 3,8 |
| | 5 | | 5 | |
| | 3*(3 − 3,8)2 + 2*( 5 − 3,8)2 | | 3*0,64 + 2*1,44 | |
σ2 = |
| = |
| = |
| | 5 | | 5 | |
| | 1,92 + 2,88 | | 4,8 | |
= |
| = |
| = 0,96 |
| | 5 | | 5 | |
8 lut 18:23
sandii: dziękuję

a drugie zadanie dasz radę?
8 lut 22:56