Jak wyliczyć dziedzinę funkcji pod pierwiastkiem
Grafi: Dziedzina funkcji (wszystko pod pierwsiatkiem
f(x)=√x4−3x2+2x
8 lut 17:08
Metis: Rozwiązać nierówność:
x4−3x2+2x≥0.
8 lut 17:09
Grafi: wiem tylko mam z nią właśnie problem
8 lut 17:11
8 lut 17:12
Grafi: x2(x2−3)+2≥0
8 lut 17:12
Grafi: Pomoże ktoś?
Proszę o rozwiązanie
8 lut 17:19
Krystek: x(x3−3x2+2)=x[x3−x2−2x2+2]=x[x2(x−1)−2(x2−1)]=....
8 lut 17:22
Alfred: błąd kolego x(x3+3x+2)
8 lut 17:25
Krystek: No fakt
x(x3−3x+2)]=x[x3−x−2x+2] i dalej analogicznie
8 lut 17:28