Pomoc w zadaniu
Rurek: Nie było mnie na zajęciach, mam zadanie do wykonania którego nie rozumiem
należy obliczyć:
zadanie w linku
http://zapodaj.net/781f65166ac3c.png.html
Zależy mi na wyjaśnieniu sposobu liczenia na podstawie przykładów z zadania.
8 lut 17:06
Janek191:
a) ... = 2 + 4 +6 + 8 + 10 = 30
b) ... = 22 + 42 + 62 + 82 + 102 = 4 + 16 + 36 + 64 + 100 = 220
c) ... = ( 3*3 − 4*2) + ( 3*5 − 4*4) + (3*7 − 4*6) + ( 3*2 − 4*8) + ( 3*1 − 4*10) =
= 1 + ( − 1) + (−3) + (− 26) + ( − 37) = − 66
itd.
8 lut 17:18