prosze o wyjasnienie
mezzo : prosze o wyjasnienie mi w jednej i drugiej granicy wychodzi 1 , a nie 1 i −1
8 lut 16:22
Saizou :
| √x2−1 | | √x2(1−1/x2) | | lxl√1−1/x2 | |
| = |
| = |
| teraz dasz radę ? |
| x | | x | | x | |
8 lut 16:25
mezzo : w −∞ jest −x pod wartoscia bewzgledna a w +∞ jest x pod watoscia bezwgledna tylko nie wiem
dlaczego?
8 lut 16:28
Saizou :
{ x dla x≥0
f(x)=lxl={
{−x dla x<0
8 lut 16:30
mezzo : juz cyba wiem z definicji warotsci bezwglednej dobrze ?
8 lut 16:30
mezzo : dzieki wielkie
8 lut 16:30