| 1 | 1 | |||
y'=2sin(ln√x)*cosx*(ln√x)* | * | |||
| √x | 2√x |
| 1 | 1 | |||
y'=2sin(ln√x)*cosx* | * | |||
| √x | 2√x |
| 1 | ||
v' = [ln(z)]' = | * z' = ***) | |
| z |
| 1 | ||
z' = [√x]' = | ||
| 2√x |
| 1 | 1 | 1 | ||||
***) = | * | = | ||||
| √x | 2√x | 2√x2 |
| 1 | cos(ln(√x)) | |||
**) = cos(ln(√x)) * | = | |||
| 2√x2 | 2√x2 |
| cos(ln(√x)) | sin(ln(√x))cos(ln(√x)) | |||
*) = 2sin(ln(√x)) * | = | = | ||
| 2√x2 | √x2 |
| sin(2ln(√x)) | ||
= | ||
| 2√x2 |
| 1 | 1 | |||
a | * | |||
| √x | 2√x |
| 1 | ||
to nie jest | ? | |
| 2x |