matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną x*sinx-cosx+1/x^2
ja:
Oblicz pochodną x*sinx−cosx+1/x
2
8 lut 15:25
Saizou :
1
f(x)=x*sinx−cosx+
x
2
f'(x)=(x*sinx)'−(cosx)'+(x
−2
)'= (x)'sinx+x*(sinx)'−(cosx)'+(x
−2
)' i oblicz
8 lut 15:29