matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
qwerty
hennio:
Oblicz objętość ostrosłupa,którego siatka przedstawiona jest na rysunku. 24
2
+ h
2
= 40
2
576 + h
2
=1600 h
2
= 1024 h= 32 Pp = 48 * 32 * 1/2 = 768 i to w sumie ode mnie tyle. Jak to ugryźć?
8 lut 11:45
hennio:
podbijam
9 lut 12:17
Combo:
Analogicznie możesz obliczyć wysokość ostrosłupa
1
a=
*40=20
2
h=? c=50 a
2
+h
2
=c
2
h=...?
1
V=
*P
P
*h
3
9 lut 12:20