matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Macierz
Wojtek:
x+2x−3x+4x−x=−1 2x−x+3x−4x+2x=8 3x+x−x+2x−x=3 4x+3x+4x+2x+2x=−2 x−x−x+2x−3x=−3 To są równania które trzeba obliczyć macierzą. liczby są ustawione w kolejności: 1 2 −3 4 −1 itd. Dzięki za pomoc.
8 lut 11:44