matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pytanie
mezzo :
czy dobrze obliczylem te granice
(x+arctgx)
lim x →
∞
=1
x
π
bo w odpowiedziach jest ze ta granica =
+1
2
8 lut 00:20
jakubs:
arctgx
lim
x→
∞
1+
= 1
x
Błąd w odpowiedziach
8 lut 00:22
mezzo :
dziekuje
8 lut 00:22