matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyć
Wojtek:
Mam obliczyć: x
1
+2x
2
−3x
3
+4x
4
−x
5
=−1 2x
1
−x
2
+3x
3
−4X
4
+2x
5
=8 3x
1
+x
2
−x
3
+2x
4
−x
5
=3 4x
1
+3x
2
+4x
3
+2x
4
+2x
5
=−2 x
1
−x
2
−x
3
+2x
4
−3x
5
=−3
7 lut 21:55