matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie.
Apocalipto:
Rozwiąż równanie.
1
sin(x)sin(3x) =
2
Jaki wzór można tu użyć?
7 lut 20:30
Eta:
cos(4x)−cos(2x)= 2sin(3x)*sin(2x)
7 lut 20:35
Eta:
Możesz też zastosować wzór :
sin(3x)= 3sin(x)−4sin
3
(x)
7 lut 20:41